MedTech divize BHM
se rozrůstá o medifa GmbH

3. 3. 2023

BHM Group úspěšně dokončila akvizici společnosti medifa, předního německého výrobce zařízení do operačních sálů. Medifa nabízí inovativní řešení a produkty nejvyšší světové kvality pro operační sály, mobilní hybridní chirurgické systémy a další řešení v oblasti nemocničních zařízení a chirurgických center. Portfolio produktů zahrnuje mobilní operační stoly, chirurgické příslušenství, mobilní karbonové operační stoly a operační světla medifa H!Light.

„BHM tímto rozšiřuje svou MedTech skupinu o silnou německou značku s více než 40letou historií s cílem hlubší penetrace západních trhů. Propojením našich společností FAMED, medifa, ALVO a BLOCK se stáváme jedním z nevýznamnějších hráčů v tomto oboru“ říká o akvizici Jan Černý, Managing Director BHM Group.

BHM MedTech Group tímto navazuje na nedávnou úspěšnou akvizici polského výrobce nemocničních postelí a operačních stolů FAMED. Začleněním společnosti medifa do skupiny MedTech plánuje BHM realizovat významné synergie zejména v oblasti obchodu, nákupu a R&D a pokračovat v konsolidaci tohoto trhu. Společnosti MedTech Group nyní generují konsolidované roční tržby ve výši 160 milionů eur a zaměstnávají přes 1000 lidí po celé Evropě.

Creating value together

Sídlo

BHM group a.s.
Ovocný trh 1096/8
Staré Město
110 00, Praha 1