BHM group pokračuje v expanzi do komerčních a průmyslových nemovitostí

16. 10. 2023

Investiční skupina BHM group rozšířila své portfolio komerčních center a koupila logisticko-výrobní centrum Trenčín Industrial Park s kapacitou pronajímatelné plochy více než 120 000 m². Na Slovensku už skupina vlastní a provozuje logistický park v Dunajské Strede s kapacitou 100 000 m². Tímto krokem se skupina dostala mezi pět největších pronajímatelů skladových a výrobních prostorů na Slovensku, kde se tak hodnota spravovaných nemovitostí skupinou BHM pohybuje ve středních jednotkách miliard korun. V současnosti je Trenčín Industrial Park plně pronajatý a je v něm zaměstnáno více než 1 800 lidí.

„Jsem rád, že jsme úspěšně dokončili akvizici Trenčín Industrial Parku. Jedná se o jeden z největších industriálních a logistických parků v regionu. BHM group tím úspěšně pokračuje v expanzi na poli investic do komerčních a průmyslových nemovitostí s cílem postavit v tomto segmentu silné a moderní portfolio evropského rozsahu,“
říká managing director BHM group Jan Černý.

Budova Trenčín Industrial Park byla postavena v roce 2011 a jedná se o jedinou halu na Slovensku, která je svým technickým standardem přizpůsobená nejen na logistické potřeby, ale i na výrobu. Konstrukčně se park skládá ze dvou výrobně-logistických hal a administrativní části o celkové rozloze 120 000 m². V současné době jsou budovy plně pronajaty, a to převážně předním zahraničním společnostem, jako jsou koncern Hella, irský globální lídr v oblasti automobilových sedadel Adient, nebo německý Leoni.

Trenčín Industrial Park má také výjimečné umístění v bezprostřední blízkosti slovenského města Trenčín, které je významným centrem slovenského obchodu a hospodářství a mají zde svá sídla pobočky mnoha slovenských i zahraničních firem. Zároveň je to také univerzitní město, které nabízí pro firmy kvalifikované pracovníky. Díky této výhodné lokalitě mohou zaměstnanci Trenčín Industrial Parku na cestu do práce využívat kromě vlastní dopravy i MHD, případně kola.

BHM group se ve svém rozvoji soustředí na firmy, které dbají na udržitelnost a šetrnost k životnímu prostředí. Trenčín Indurtrial Park je držitelem certifikátu LEED Gold, což je mezinárodně uznávaný standard v oblasti navrhování a výstavby environmentálně šetrných a udržitelných budov. Získání tohoto certifikátu potvrzuje, že Trenčín Industrial Park myslí nejen na životní, ale i na pracovní prostředí, které může pozitivně ovlivňovat výkonnost zaměstnanců.

BHM group na slovenský trh v oblasti komerčních nemovitostí vstoupila jako joint venture s firmou GO ASSET Development, se kterou úspěšně vybudovala logistické centrum v Dunajské Strede. Koncem roku 2022 BHM group odkoupila podíly svého partnera a stala se jediným vlastníkem projektu a v současné době tak vlastní 220 000 m² logistických a výrobních prostor na Slovensku. Kromě Slovenska vlastní a provozuje skupina další logistická centra ve Slovinsku, Srbsku a Chorvatsku. Cílem BHM group je vybudovat ve středoevropském regionu portfolio logistických parků, ve kterých budou moci firmy dlouhodobě růst s ohledem na životní prostředí i zdraví svých zaměstnanců.

Creating value together

Sídlo

BHM group a.s.
Ovocný trh 1096/8
Staré Město
110 00, Praha 1