BHM Group zakládá retailovou divizi

3. 11. 2022
Zdroj: e15.cz

Skupina BHM úspěšně dokončila nákup deseti retail parků v Polsku v hodnotě přesahující 1 mld. Kč (40 mil. EUR). Akvizice proběhla napřímo od developera, což zaručuje, že se jedná o moderní a udržitelné retailové koncepty v nejvyšším standardu. Retail parky jsou strategicky situovány v prémiových lokalitách v těsné blízkosti silných potravinových řetězců. Moderní prostory a prémiové lokality jednotlivých parků přilákaly atraktivní mix nájemců se zvučnými jmény, jako například Rossmann, Pepco, CCC, Sinsay, Martes Sport nebo Kik. Retail parky tak poskytují svým zákazníkům široký sortiment produktů doplněný o silnou potravinářskou jednotku, vše na jednom místě.

Akvírované retail parky fungují pod značkou ACentrum.

„Tato akvizice v atraktivním segmentu poskytuje BHM Group silné základy, na kterých skupina vybuduje novou divizi retailových nemovitostí“
říká Jan Černý – ředitel BHM Group.

Naším dlouhodobým strategickým zájmem je vybudovat velké a diverzifikované portfolio aktiv vysoké kvality nejen v Polsku, ale v celém regionu střední a jihovýchodní Evropy. Open-air retail parky se ukázaly jako stabilní segment v době pandemie a prokázaly svoji odolnost vůči ekonomickým recesím díky zajímavému a cenově lákavému produktovému mixu. „Zároveň tento koncept nabízí nájemníkům nižší náklady díky eliminaci společných prostor, efektivní dispozici a venkovnímu parkování. Navíc na trhu vidíme posun v nákupních zvyklostech směrem k menším maloobchodním formátům s dobrou dostupností a možností každodenního rychlého nákupu“ doplňuje Jan Černý.

Vstupem do segmentu retail parků BHM Group posiluje svoji realitní divizi, kterou tvoří především investice do logistiky a rezidenčního bydlení. V současné době spravuje BHM Group více než 300 tis. m2 moderních logistických prostor ve Slovinsku, na Slovensku, v Srbsku a Chorvatsku v celkové hodnotě 300 mil. EUR, přičemž další desítky tisíc m2 logistických prostor jsou ve výstavbě. Rezidenční aktivity skupiny jsou soustředěny především v České republice v okolí Prahy. V tomto regionu jsme již postavili více než 400 bytů a rodinných domů a dalších více než 1 000 nových jednotek je ve fázi developmentu s celkovou hodnotou přesahující 200 mil. EUR.

Creating value together

Sídlo

BHM group a.s.
Ovocný trh 1096/8
Staré Město
110 00, Praha 1