BHM Renewables z portfolia BHM group uzavřela strategické partnerství s francouzským fondem Conquest

4. 4. 2024

Praha, 04.04.2024 – Conquest, správce fondů, který se zaměřuje na investice do projektů zabývající se energetickou transformací v Evropě, prostřednictvím svého fondu Conquest Infrastructure SLP – Sustainable 2, dokončil akvizici dvou finských větrných elektráren od společnosti BHM Renewables (společnost z portfolia investiční firmy BHM group). Celková plánovaná kapacita obou větrných elektráren je 182 MW. Společnosti budou také spolupracovat na dalších projektech větrných elektráren s celkovým výkonem 500 MW. Projekty bude realizovat finská společnost Winda Energy, která je majoritně vlastněná BHM group.

Tato transakce umožňuje fondu Conquest rozšířit své investice do obnovitelných zdrojů energie v severských zemích a představuje fázovanou investici v celkové výši přibližně 1 miliardy eur, která má být postupně realizována mezi lety 2024 a 2028. Jedná se o zelenou investici do jedné z nejstabilnějších evropských ekonomik.

První dvě větrné elektrárny s výkonem 182 MW jsou již v pokročilé fázi vývoje a jejich stavba bude zahájena do 4. čtvrtletí 2024, ostatní větrné farmy by se měly začít stavět do 4. čtvrtletí 2025. Společnost Winda Energy, majoritně vlastněná BHM group, dokončí development projektu a bude řídit i výstavbu jejíž dokončení je plánované na konec roku 2026. Zbývající portfolio větrných elektráren by provozního stádia mělo dosáhnout v roce 2028.

„V Conquestu jsme opravdu nadšeni, že ve spolupráci se společností Winda Energy, vstupujeme na finský trh, který je známý svou velkou podporou obnovitelných zdrojů energie a ambicí dosáhnout co nejdříve nulových emisí,“
říká Frederic Palaque, zakladatel a ředitel společnosti Conquest.
„Tuto transakci považujeme za potvrzení pozice, kterou v současnosti společnost Winda Energy na finském trhu má. Zároveň se těšíme na strategické partnerství, do kterého Winda vstupuje s velmi profesionálním týmem investičního fondu Conquest,“
doplňuje Michal Prause, Associate Partner BHM Renewables.
„Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s tak dynamickou a spolehlivou společností, jako je Conquest. Toto spojení nám zajišťuje dokončení některých stěžejních projektů v příštích letech a umožňuje naší společnosti výrazně se podílet na přechodu Finska na zelenou energii,“
říká Tuomas Hooli, generální ředitel společnosti Winda Energy.

O SPOLEČNOSTECH

Conquest

Investiční společnost Conquest byla založena v roce 2012. Investuje především do dlouhodobých projektů v rámci udržitelných infrastruktur v Evropě. Její klienti jsou jak velké institucionální organizace, tak jednotlivé rodinné kanceláře. S týmem asi 15 spolupracovníků, sídlícím v Dublinu a Paříži, spravuje společnost aktiva v hodnotě přibližně 400 milionů eur a 25 investic po celé Evropě.

www.conquest.group

BHM group

V energetickém průmyslu se BHM group zaměřuje na investice do obnovitelných zdrojů energie a je aktivní v šesti zemích střední Evropy a Skandinávie. Díky našim zkušenostem a mnoha úspěšným projektům je schopná nabídnout komplexní služby – od developmentu, přes výstavbu až po provoz. Soustředí se na dlouhodobá a stabilní partnerství, která berou ohledy na zdravý ekonomický růst a jsou v souladu s mezinárodně uznávanými standardy společenské odpovědnosti a udržitelnosti.

www.bhmgroup.eu

Winda Energy

Finská společnost Winda Energy, z portfolia BHM group, nabízí špičkovou technologii a odborný přístup, což ji umožňuje vyvíjet projekty všech velikostí, od několika větrných turbín až po vlajkové projekty mnoha desítek elektráren. Díky svým projektům se Winda Energy řadí mezi největší developer větrných elektráren ve Finsku, které patří k evropským lídrům, co se týká využití větrné energie.

www.winda.fi

Creating value together

Sídlo

BHM group a.s.
Ovocný trh 1096/8
Staré Město
110 00, Praha 1