Köttermann Group dokončila akvizici dánské společnosti Labflex

5. 3. 2024

Hänigsen, 5. března 2024 – Köttermann Group, člen české investiční skupiny BHM group, koupila dánskou společnost Labflex, která je výrobcem laboratorního vybavení jak pro nemocnice, výzkumná a univerzitní pracoviště, tak pro průmyslové firmy. Tato akvizice posiluje pozici skupiny Köttermann jako světového lídra v oblasti výstavby laboratorních infrastruktur.

„Je nám potěšením, že můžeme společnost Labflex přivítat do rodiny firem Köttermann Group. Tato akvizice pro nás představuje skvělé spojení, které nám dovolí plně využít synergických efektů v oblasti vývoje a výroby a umožní nám nabízet komplexní spektrum produktů a služeb zákazníkům po celém světe “
říká Kazim Doyuran, generální ředitel společnosti Köttermann.

Kombinace špičkových technologií a nových perspektiv pro talentované zaměstnance umožní společnostem dosáhnout udržitelného růstu na vysoce diverzifikovaném trhu. Po loňské akvizici společnosti Lab Concept, která je především projekční a inženýrskou společností specializující se na řešení laboratorní infrastruktury na klíč, zapadají odborné znalosti společnosti Labflex harmonicky do portfolia skupiny Köttermann.

„Vítáme příležitosti, které se nám v rámci skupiny Köttermann Group otvírají. Především nám toto spojení umožní nejen zvyšovat odborné standardy, ale i zavádět inovativní přístupy tak, abychom vyhověli stále rychleji se měnícím potřebám všech našich zákazníků,“
dodává Stig Blicher, generální ředitel společnosti Lablex.

O skupině Köttermann Group:

Köttermann Group propojuje zkušenosti a odborné znalosti v oblasti plánování, technického vývoje, konstrukce a výroby laboratoří pro širokou škálu mezinárodních zákazníků z různých odvětví. Součástí skupiny jsou německé firmy Köttermann GmbH, Lab Concept a nově dánská Labflex.

Creating value together

Sídlo

BHM group a.s.
Ovocný trh 1096/8
Staré Město
110 00, Praha 1