Skupina BHM rozšiřuje divizi medicínských technologií akvizicí Lab Concept

27. 7. 2023
Zdroj: E15.cz

Společnost Köttermann ze skupiny BHM koupila významný podíl v německé společnosti Lab Concept GmbH, zabývající se výrobou vybavení pro laboratoře. Díky akvizici Köttermann posílí svoji pozici v Německu a doplní produktové portfolio v oblasti komplexních dodávek laboratorního vybavení.

Lab Concept GmbH je další ze série akvizic, prostřednictvím kterých skupina BHM buduje silnou divizi medicinských technologií. Mezi klíčové značky MedTech Group skupiny BHM patří také ALVO Medical (polský výrobce nemocničních modulárních stavebních systémů, operačních stolů, integračních systémů operačních sálů a lékařského nábytku), BLOCK (český dodavatel komplexních řešení pro čisté prostory), medifa (přední německý výrobce zařízení pro operační sály) a FAMED (polský výrobce operačních stolů a nemocničních lůžek). Společnosti MedTech Group generují konsolidované roční tržby ve výši 4 mld. Kč.

Lab Concept GmbH založil v roce 2013 Konrad Kreuzer v německém Kemptenu. Specializací společnosti jsou systémy pro tok médií v laboratořích, například stropní systém odsávání výparů přes digestoře. Tržby společnosti se pohybují v nižších desítkách milionů eur. „Začlenění společnosti Lab Concept do našeho portfolia dokonale odpovídá našim strategickým cílům, kterými jsou posílení naší přítomnosti na evropském trhu a diverzifikace nabídky produktů a služeb. Díky kombinaci know-how Köttermannu a Lab Conceptu budeme schopni nabídnout zákazníkům ještě větší přidanou hodnotu a tak dosáhnout rychlejšího růstu v tomto odvětví“ říká ředitel společnosti Köttermann Marek Krsek.

Creating value together

Sídlo

BHM group a.s.
Ovocný trh 1096/8
Staré Město
110 00, Praha 1